3D сканиране - Makeseum

3D сканиране

Какво представлява 3D сканирането?

3D сканирането е анализ на обект в реалния свят и събиране на всички данни, необходими за дигиталното възпроизвеждане на неговата форма и вид. Елементът може да се превърне в 3D модел в резултат на тази процедура, който може да се използва като основа за 3D проекта, върху който работите, но може да се използва и за възстановка, анализ или симулиране на идеи.

Ако имате нужда от 3D сканиране, моля, свържете се с нас.

Лазерно 3D сканиране

Лазерното 3D сканиране е най-популярният и широко използван метод за 3D сканиране. Използването на лазерна светлина за цифрово улавяне на формата на обект и създаване на цифрово представяне на истинското нещо. Тези 3D скенери могат да заснемат структури в свободна форма и да измерват изключително малки детайли, за да създадат високо точни облаци от точки (point clouds).

Този метод на лазерно сканиране е идеален за измерване и проверка на сложни форми. Тя дава възможност за събиране на измервания и данни от места, където стандартните подходи са неизпълними.

Тези данни могат да бъдат превърнати в триангулирана мрежа и впоследствие в CAD модел чрез тяхната обработка.

Фотограметрия

Фотограметрията е наука за измерване на неща със снимки. В този подход се използва паралаксът, получен между множество изображения, направени от различни ъгли на видимост. Използва се за получаване на пълна информация за съществуващи физически неща чрез симулиране на стереоскопия в бинокулярното човешко зрение. Всъщност тази процедура събира информация за формата, обема и дълбочината на обекта, който се опитвате да сканирате.

Сканиране чрез структурирана светлина

Едно от местоположенията на камерите, използвани в по-ранните методи на сканиране, се заменя с проектор, който проектира отделни светлинни шарки върху повърхността на елемент в този подход за сканиране чрез структурирана светлина. Начинът, по който елементите изкривяват тези модели, се записва, което позволява създаването на 3D модел.

Нашите възможности за 3D сканиране

3Д скенер
Скенер Обем за сканиране Резолюция Технология
Einscan-SE 30x30x30 mm - 250x250x250 mm <170µm Structured light
AutoScan-DS-EX до 100 x 100 x 75 mm <10µm Structured light
Azure Kinect DK 500 x 500 x 500 mm - 5000 x 5000 x 5000 mm ≤1mm - 75mm ToF + IR

Започнете производство с Makeseum сега

Опитайте най-лесния и бърз начин да пуснете продукта си на пазара.