Серийно производство - Makeseum

Производство с малък обем

3D печатът може да се използва като алтернатива на шприцформите при малки обеми на производство

3D принтиране за производство с малък обем

Нашата услуга за 3D принтиране се използва за производство с малък обем на пластмасови компоненти. Частите, проектирани в 3D CAD, са произведени от висококачествени и здрави материали, подходящи за крайни приложения. Производствената услуга на Makeseum помага на клиентите да намалят разходите, да произвеждат персонализирани продукти и да представят продукти на пазара по-бързо.

Идеални части за производство на 3D печат

Някои части са по-подходящи за адитивно производство от други. Когато се занимавате с 3D печат с малък обем, ще ви бъде по-икономично да произвеждате артикули със следните характеристики.

3Д принтирани малки компоненти

Малки компоненти

Малките части са по-достъпни и големите партиди могат да бъдат произведени бързо. Малките компоненти все още имат много високи разходи за матрици за шприцване, което ги прави идеални за производство с 3D печат.

3Д принтиран компонент

Сложни геометрии

Сложността увеличава много разходите в традиционните производствени методи. Докато при адитивното производство геометрията, подрезите и променливата дебелина не променят ценообразуването. Производството на 3D печат има малки ограничения за дизайна.

3Д принтиран компонент

Части по поръчка

Разчупете формата. Без матрици означава, че не сте ограничени да произвеждате един и същ артикул всеки път. Използвайте масово персонализиране и сериализация във ваша полза. Свържете се с нас за помощ при проектирането на тези методи.

Какви обеми са подходящи?

Броят на частите, които могат да бъдат произведени икономично с 3D печат, зависи от геометрията на компонентите. За много малки части могат да бъдат произведени хиляди, преди шприцването да стане финансово изгодно. За по-големи части алтернативните методи на производство могат да бъдат по-достъпни след стотици или дори десетки бройки. Графиката вдясно показва връзката между единичната цена и обема за шприцване и 3D печат.

Графика сравнение на цената на 3Д принтиране и шприцформи

Основни предимства на производството на 3D печат

3D принтирани компоненти

Без първоначални разходи

Не са необходими първоначални инвестиции за 3D печат, тъй като няма нужда от матрици за шприцване или програмиране с ЦПУ. Нашата единична цена е единствената цена, която плащате.

3D принтирани компоненти

Експресно време за изпълнение

Получавайте части само за 1 ден, като използвате нашата експресна услуга. Това е значително предимство пред традиционното производство, където получаването на части може да отнеме много седмици.

3D принтирани компоненти

Гъвкаво производство

Актуализиране на дизайна след започване на производството без допълнителна такса. Използвайте 3D печат, за да стартирате продукта си по-рано в разработката. Продължавайте да се развивате, докато клиентите дават обратна връзка в реалния свят.

Често задавани въпроси

Да, имаме система за отстъпки според количеството. Тези отстъпки се прилагат автоматично към нашата онлайн система за оферти при поръчка на 2 или повече от един и същ файл. Отстъпките са както следва:

  • 5% - 2+ к-во
  • 10% - 10+ к-во
  • 15% - 50+ к-во
  • 20% - 100+ к-во

Да. Пробите се произвеждат на същите машини, използвани за производство и ние ще възстановим разходите за пробни модели за поръчки за серийно производство. За да поръчате мостра, моля, използвайте нашия инструмент за моментални оферти и закупете вашия дизайн чрез нашата онлайн система. Докато файлът не е променен, можем да възстановим разходите за мостри при поръчки на над 100 бр.

Понякога - това до голяма степен зависи от това колко части изработвате. 3D печатът е по-достъпен за малки количества части, а сприцването е по-евтино за големи количества. Шприцването изисква значителни първоначални инвестиции за изработване на матрици за формоване, докато 3D печатът няма никакви първоначални разходи. След като производството започне, единичната цена за шприцване обикновено е по-ниска от тази на 3D принтирането.

PLA (FDM) е подходящ за достъпно производство на части със среден размер. Смола (SLA) е подходяща за малки части със сложна геометрия, които изискват гладко покритие. Можете да сравните нашите материали тук.

Тъй като за 3D печат не са необходими матрици, дизайнът може да бъде променен без допълнителни разходи. Не можем да обменяме части, които вече са произведени, но актуализираният дизайн може да се използва за останалите части.

3D принтирането се използва за масово производство само, когато продуктът изисква уникалните производствени възможности на технологията. Това означава сложни геометрии, които не могат да бъдат направени по друг начин, като Adidas Futurecraft. Или за продукти по поръчка, като Invisalign.

3D печатът се използва в производствения сектор за приложения, които изискват положителните качества на технологията.

Производство с малък обем е икономически изгодно за малки пластмасови компоненти, тъй като големите пърчоначални разходи за матрици, свързани със шприцването, могат да бъдат избегнати.

Бързо производство за да се отговори на спешното търсене на продукт е възможно с 3D печат, тъй като производството може да започне веднага без сложни изисквания за дизайн и време за изработка на матрици.

Сложни части които не могат да бъдат направени по друг начин са произведени с помощта на 3D печат.

Персонализирани части, които обикновено се правят по поръчка са 3D принтирани, тъй като изискват кратко време за изпълнение и добра цена за малко количество.

В производствената линия 3D печатът се използва за производство на инструменти и приспособления, използвани от производителите за подобряване на работния процес в рамките на фабриката.

Започнете производство с Makeseum сега

Опитайте най-лесния и бърз начин да пуснете продукта си на пазара.