Често задавани въпроси - Makeseum

Често задавани въпроси

Ние отговорихме на на най-популярните въпроси относно услугата за 3D принтиране на Makeseum. Тази страница включва обща информация, която ще ви помогне да разберете някои от спецификите на услугите за 3D печат и CAD дизайн. Не сме отговорили на всички въпроси на тази страница, така че ако имате въпроси, не се колебайте да се свържете с нас. Конкретни въпроси относно материали, технологии, покрития и др. могат да бъдат намерени в долната част на съответните им страници.

Често задавани въпроси

Максималният обем на изработка варира в зависимост от технологията на принт. Имаме различни максимални размери за всяка технология, която предлагаме чрез нашата услуга за 3D принтиране. Можете да намерите повече информация в нашето ръководство за проектиране или на страницата на конкретна технология. Можем да изработваме и по-големи части, но в по-дълъг срок. За повече информация, моля свържете се с нас.

Някои технологии използват поддържащ материал, за да задържат определена част на място, докато тя се принтира. FDM и SLA изискват подпори, но SLS не го изисква, което е значително предимство на SLS технологията.

Необходимостта от поддържащ материал до голяма степен се основава на геометрията на дизайна. За части на FDM с големи надвеси ще е необходим поддържащ материал. За SLA всички части се поддържат в процеса на печат.

Подпорите се принтират едновременно с детайла и са позиционирани така, че да имат минимален ефект върху качеството на повърхността. Премахваме материалите за поддръжка като част от нашата стандартна услуга.

Можете да качвате само STL файлове в нашия калкулатор на цена, тъй като това е един от стандартните файлове, използвани в индустрията за 3D печат.

Забележка: Тъй като STL файловете не съдържат информация за това каква мерна единица е използвана за създаване на модела, важно е при качването им в калкулатора да изберете правилните мерни единици, в които е експортиран той, в противен случай размерите може да са грешни.

Ако имате други видове файлове, като OBJ, STEP, STP, IGES, IGS, SLDPRT, 3DM, SAT или X_T, не се колебайте да се свържете с нас и ние ще ги конвертираме за вас безплатно.

Има няколко процеса и материали, от които да избирате, което означава, че съществуват множество подходи към този въпрос.

По материал: ако вече знаете какъв материал искате да използвате, изборът на технология за 3D принтиране е много прост, тъй като само няколко технологии могат да произвеждат компоненти от същите материали.

По случай на употреба: след като определите дали частта трябва да бъде функционална или естетически приятна, изборът на процес е сравнително прост. Най-общо казано термопластите (пластмаси) са по-подходящи за функционални цели, докато термореактивите (смоли) са по-подходящи за визуална привлекателност.

Можете да разгледате нашите технологии за 3D принтиране тук и да сравните материалите тук.

Да. Можете да прочетете повече за нашите услуги за маркиране на части тук.

Ако имате нужда от маркиране на части, моля, свържете се с нас или изпратете имейл на hellomakeseum.com

Да. Можете да прочетете повече за нашите дизайн услуги тук.

Ако имате нужда от дизайн услуги, моля, свържете се с нас или изпратете имейл на hellomakeseum.com

Да. Можете да прочетете повече за нашите услуги за 3D сканиране тук.

Ако имате нужда от 3D сканиране, моля, свържете се с нас или изпратете имейл на hellomakeseum.com

Височината на слоя е височината на всеки отделен слой, който се произвежда и е приложим за всички методи за 3D принтиране. Това оказва влияние върху нивото на разделителна способност на вашата част. Стандартните височини на слоя се определят от технологията:

  • FDM: 50 - 400 микрона (най-често: 200 микрона)
  • SLA/DLP: 25 - 100 микрона (най-често: 50 микрона)
  • SLS: 80 - 120 микрона (най-често: 100 микрона)
Можете да регулирате необходимата височина на слоя, докато оформяте поръчката си. По-фината височина на слоя ще доведе до част с по-висока разделителна способност. По-голямата височина на слоя ще позволи по-бърз и по-рентабилен принт.

Infill/запълване е структурата, изградена във вашите 3D принтирани части и е приложима само за FDM. Това оказва влияние върху това колко плътна ще бъде вашата част. Нашият стандарт е 20%; можете да увеличите тази стойност при оформяне на поръчката.

По-високият процент на запълване ще доведе до по-плътна и здрава част. По-ниският процент на запълване ще позволи по-бърз и по-рентабилен принт.

Да. ESD-safe ABS и PETG се предлагат по заявка. Моля, свържете се с нас за повече информация.

Ние гарантираме поверителност по време на цялата поръчка. Можете да прочетете повече в нашите условия за поверителност или общи условия за ползване. Ако искате допълнителна увереност, ще се радваме да ви изпратим нашето Споразумение за поверителност, което може да бъде подписано по дигитален път чрез защитена връзка. Моля свържете се с нас за да го получите.

Можете да прочетете повече за това как защитаваме вашата интелектуална собственост тук.

Ако вашата поръчка все още не е започната, можете да я откажете във вашата страница с поръчки. Ако сме започнали да произвеждаме артикула, отказът може да доведе до такса. Моля, свържете се с нас възможно най-скоро, ако трябва да откажете поръчка.

Когато качвате своя 3D дизайн за принтиране, ние проверяваме всеки файл за повредена геометрия (non-manifold geometry) преди изработката. Тази първоначална проверка е да се гарантира, че вашият модел е с така наречената плътна мрежа (solid mesh) - модел, при който всички ръбове на полигоните, които изграждат модела, са свързани един с друг (manifold geometry). Ние също така търсим проблеми с дизайна и ще се свържем с вас, ако са необходими промени.

Въпреки това силно препоръчваме да се уверите, че вашият файл предварително отговаря на основните изисквания за дизайн за 3D печат. Ако не сте сигурни, посетете нашето ръководство за подробна информация.

Да, преди да завършите поръчката имате опцията да добавите данни за фактуриране. Ако сте пропуснали да ги добавите, моля, свържете се с нас преди обработката на вашата поръчка и ще ги добавим.

Имаме минимална такса за поръчка както за услуги за 3D принтиране, така и за CAD дизайн. Това е за покриване на техническото време, необходимо за анализ на поръчката и настройка на машините.

Минималната ни цена за поръчка за 3D печат е 20 BGN. Всяка поръчка, на стойност по-малка от минималната подлежи на такса, равна на разликата до минимума. Тази такса се начислява автоматично при калкулиране на оферта и ще бъде отразена при оформянето на поръчката.

Да, имаме система за отстъпки на едро. Тези отстъпки се прилагат автоматично към нашата онлайн система за оферти при поръчка на 2 или повече от един и същ файл. Отстъпките са следните:

  • 5% - 2+ к-во
  • 10% - 10+ к-во
  • 15% - 50+ к-во
  • 20% - 100+ к-во

Да, предлагаме 10% отстъпка за студенти. Моля, свържете се с нас с доказателство за вашия студентски статус (студентска книжка, валидна ISIC карта) и ние ще приложим отстъпката към вашата поръчка. Моля, уверете се, че имената в документа съответстват на получателя на поръчката.

Започнете производство с Makeseum сега

Опитайте най-лесния и бърз начин да пуснете продукта си на пазара.