Плащане и доставка - Makeseum

Плащане и доставка

Към момента приемаме плащания с:

При плащане по банков път използвайте следните данни:

Всички цени в Makeseum.com са с 0% ДДС.

Цената на доставката не е включена в цената на продуктите и се заплаща отделно от клиента.

ВАЖНО: Необходимо е да запазите разписката за ППП, която ще получите от куриера. В случай, че имате издадена фактура следва да прикрепите разписката за ППП (която ще получите от куриера) към фактурата. В самата фактура, ако сте избрали НП чрез ППП, като начин на плащане също ще бъде посочено “Пощенски паричен превод”.

Колко сигурно е моето плащане?

Нашият сайт използва валиден и надежден SSL сертификат (валиден HTTPS) със сигурна TLS връзка и силна протоколна версия с шифрован пакет.

Потребителят не прави плащания в нашия сайт. Плащането с дебитни/кредитни карти ще се осъществява чрез платформата за разплащане „Stripe.com“. Плащанията по време на доставка се извършват към куриера в брой или с дебитна/кредитна карта с Наложен Платеж чрез Пощенски Паричен Превод.

Как да разбера, че поръчката ми е приета?

След като оформите поръчката и я потвърдите, ще получите писмо на e-mail адреса, който сте посочили при вашата регистрация. Това писмо е потвърждение, че поръчката Ви е направена успешно и е изпратена за обработка. Ако не получите такъв e-mail, моля свържете се с нас на email: hellomakeseum.com или телефон: +359878479703.

Можете да следите статуса на поръчката си в реално време във вашия профил.

При възникване на неточности в информацията към поръчката или допълнителни въпроси, наш оператор ще Ви потърси на телефонния номер, оставен при оформянето на поръчката.

Моля, имайте предвид, че поръчката няма да бъде изпратена, ако данните за доставката са грешни или непълни и не можем да се свържем с Вас за изясняване на проблема в рамките на работния ден.

Доставката е за сметка на Купувача, освен ако не е упоменато друго!

Начини на доставка

В зависимост от посочения от Вас метод за доставка, може да получите пратката си по следните начини:

Ако сте избрали доставка до врата, поръчката Ви ще бъде доставена до адреса, който сте посочили в рамките на деня за доставка. Точният час за доставка се определя според индивидуалния график на куриера. Когато е на адреса, куриерът ще Ви потърси на телефонния номер за връзка, оставен при поръчката.

Добавянето на приоритетен (точен) час за доставка е възможно, но оскъпява крайната цена на доставката с 2лв. Ако желаете да заявите приоритетен час на доставка, моля уточнете това при оформяне на поръчката, в полето "Забележки" или по телефона, когато наш оператор потвърждава поръчката.

Какво е плащане с ППП?

Клиента получава фискален документ от СПИДИ АД или Еконт Експрес ООД като лицензирани пощенски оператори за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Клиента запазва фискалният документ, който замества касова бележка като доказателство за извършеното плащане!

В този случай не се издава касова бележка. Законово основание за това е Наредба № Н – 18 от 2006г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби“. Съгласно текста в наредбата, не се издава Фискална касова бележка, когато плащането се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, каквито са е Еконт Експрес ООД, Спиди АД, Български пощи и др.

Цени за доставка

Мейкзиъм ЕООД не печели от доставката на своите продукти. Ние използваме куриерите Еконт Експрес ООД и Спиди АД за да получат клиентите ни заявените продукти. Цената на доставката се калкулира при завършване на поръчката.

Средната стойност на доставката варира според теглото на продукта, застраховката, SMS при доставка и наложеният платеж.

Срок за връщане или замяна

Срокът за връщане или замяна е 14 дни от датата на получаване на пратката. Доставката за връщане или замяна се поема от клиента, освен ако не е допусната грешка от екипа на Makeseum.com или сте получили дефектен продукт. Върнатият/заменен продукт трябва да е в перфектен търговски вид.

Клиента попълва онлайн форма за рекламация. Възстановяването на парични средства на клиента става само по банков път след предоставен IBAN. Не изпращайте продукти с наложен платеж към Мейкзиъм ЕООД. Ако по невнимание клиента е изпратил/върнал продукт към Мейкзиъм ЕООД за сметка на получателя, доставката се приспада от средствата, които ще бъдат възстановени на клиента.

ВАЖНО: На връщане не подлежат продукти, изработени за клиента по поръчка, освен ако не отговарят на съдържанието на първоначалната поръчка или стандартите за качество на Makeseum.

Забавяне на доставка

Makeseum.com си запазва правото да удължи срока за доставка/отмени доставка при възникнал проблем с поръчка. Клиентът ще бъде предварително уведомен за това.

Важно: ако даден артикул/материал/цвят е изчерпан доставката му може да се забави до 10 работни дни. Ако артикулът е изчерпан, ние ще се свържем с вас, за да ви уведомим и да потвърдим дали все още искате да запазите поръчката си.