3D принтирането в архитектурата - Makeseum

3D печат за архитектурни модели

3D принтирането се използва в архитектурната и строителната индустрия за разработване на концепции, планиране и представяне на модели.

Случаи на употреба

3Д принтиран архитектурен модел за презентация

Модели за презентации

3D принтирането е достъпен начин да оживите архитектурния си дизайн. Произвеждайте висококачествени презентационни модели за малка част от цената и времето на традиционните производители на модели. Използвайте нашата услуга и оставете моделът да говори вместо вас.

3Д принтирани архитектурни елементи от природата

Подробни елементи

Подчертайте дизайна си с ясни елементи от градския пейзаж, които се вписват във вече съществуващата околна среда. Използвайте нашата експресна услуга, за да създадете актуални модели на най-новия си дизайн точно навреме за срещите с клиенти.

3Д принтирана градска среда

Градски среди

Градските среди са безценни за презентациите. Използваме реални топографски данни, за да произвеждаме точни модели, принтирани в квадратни плочки 200 x 200 mm. Използвайте PLA (FDM) за достъпно решение за пресъздаване на околната география.

Защо да използвате 3D печат за създаване на архитектурни модели?

3D печатът се използва в архитектурата, инженерството и строителството за производство на красиви мащабни модели. Високото ниво на детайлност, бързата скорост на производство и надеждната повторяемост направиха 3D принтирането неразделен инструмент за архитектите да визуализират и презентират дизайни на своите клиенти. 3D печатът произвежда модели с точност до CAD данните, което елиминира възможните грешки в процеса на изработване на модела.

3D принтирана сграда

Как архитектите работят с нас

Архитектурните модели, направени в 3D CAD, трябва да са подходящо мащабирани и подготвени за 3D печат. Размерът и цветът на модела ще определят кои материали са подходящи за вашия проект. Често използваме няколко вида печатни технологии в рамките на един проект, за да подчертаем ключови елементи и да намалим разходите. Повечето модели могат да бъдат 3D принтирани в рамките на няколко работни дни с помощта на нашата експресна услуга.

1. Подгответе 3D файлове

Споделете вашите 3D модели с нас в желания мащаб. Предпочитаните файлови формати са STL, OBJ и STEP файлове. Ако нямате 3D файл, ние предлагаме услуга за CAD дизайн, за да създадем модела за вас. Често моделите ще имат нужда от поправка - ние ще ви изпратим оферта за това, след като получим файловете.

2. Консултация

Размерът и цветът на модела ще определят кои материали са подходящи за вашия дизайн. Често използваме няколко вида печатни технологии в рамките на един проект, за да подчертаем ключови елементи и да намалим разходите. Обсъдете вашия проект с нашите технически консултанти за съвети.

3. Печат и доставка

След приключване на поправката и оптимизацията за печат, ние ще 3D принтираме моделите. Всичко се принтира и сглобява преди изпращане директно до вас или вашия клиент.

Примери на клиенти

Често задавани въпроси

Архитектурните модели, направени в 3D CAD, обикновено се създават в мащаб 1:1. Когато бъдат мащабирани до подходящ размер за 3D принтиране, много от елементите ще се окажат твърде малки или тънки, за да бъдат 3D принтирани. Например, елемент с дебелина 100 мм ще стане с дебелина 0,5 мм при мащаб 1:200, това е твърде тънко за принтиране. За да се поправят тези грешки, моделът има нужда от ръчна поправка, преди да може да бъде принтиран.

Архитектурни CAD модели са създадени за проектиране, визуализация и разработка на сгради. Това означава, че те обикновено не са направени с цел 3D печат, а мрежата вероятно ще включва припокриващи се лица, геометрия с нулева дебелина, дупки, лоши ръбове и нежелани вътрешни геометрии. Това често означава, че трябва да премахнем или удебелим елементи и да поправим файловете ръчно. Ако файлът изисква поправка, ние ще изпратим оферта скоро след получаване на 3D файловете.

Можем да принтираме малки предмети като автомобили, дървета и хора. Препоръчваме принтиране на миниатюрни елементи с помощта на Стереолитография (SLA). Ние не притежаваме 3D модели за тези елементи, така че те трябва да ни бъдат предоставени.

Ще трябва да конвертирате вашия SketchUp модел в STL файл, преди да го изпратите за 3D принтиране. За най-добри резултати мащабирайте файла до желания размер за 3D принтиране, след това го експортирайте като STL и го изпратете за печат.

Makeseum не предлага услуги за боядисване; но моделите, които произвеждаме, често се боядисват от нашите клиенти и изглеждат фантастично! Ние предлагаме различни стандартни цветни материали и често използваме комбинация от различни материали, за да осигурим контраст между части от модела и географската среда. Често използваме смола (SLA) и PLA (FDM) заедно в един и същ модел.

Започнете производство с Makeseum сега

Опитайте най-лесния и бърз начин да пуснете продукта си на пазара.